Egy mindelhemi nő és egy frankfurti férfi esete a bírósággal

Egy németországi kisváros, Mindelheim rendőrsége még a nyáron kapott egy fülest, miszerint egy prostituált tevékenykedik a város egyik legnépszerűbb szállodájában. A helyszíni ellenőrzés során beigazolódott a gyanú, több olyan tárgyat és eszközt is találtak egy 46 éves nő szobájában, amelyek arra utaltak, hogy a hölgy valóban pénzért árulta a testét.

Ezzel alapjáraton még nem lett volna baj, hiszen közvélekedéssel ellentétben a prostitúció már a 2001-es prostítúciós törvényt, a “Prostitutionsgesetz-et” megelőzően is már több mint száz éve legális volt Németországban. Arról azonban a középkorú prostituált elfeledkezett, hogy akadnak még olyan városok, ahol ez a tevékenység bizony illegálisnak számít, és köztük van Mindelheim is. E jogszabály értelmében tehát a hölgy adminisztratív szabálysértést követett el. A bíróság ezért hatalmas pénzbírsággal sújtotta, amellyel leginkább az volt a célja, hogy elejét vegye a jövőben felmerülő hasonló, törvénybe ütköző eseteknek.

Egy 32 éves férfit késelésért négy év börtönbüntetésre ítéltek

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Frankfurti Tartományi Bíróság egy 32 éves férfit egy másik személy elleni késsel elkövetett támadás miatt. Az eset még tavaly májusban történt, amikor a vádlott egy 37 éves prostituálttal heves szóváltásba keveredett. Végül annyira elfajultak a dolgok, hogy a férfi hétszer is megszúrta a sérültet, aki súlyosan megsérült, de szerencsére sikerült időben kórházba szállítani, és megmenteni az életét. Sajnos azonban a hölgy nem úszta meg a dolgot maradandó károsodások nélkül.

A vádlott a bíróságon elismerte ugyan a tettét, de azt állította, hogy az incidens során leginkább az önvédelem vezérelte. Ezt opciót azonban a bírók helyből elutasították, és a szúrt sebek számát figyelembe véve inkább gyilkossági kísérletként tekintettek az ügyre. A büntetés meghatározásakor azonban enyhítő körülményként vették figyelembe azt, hogy a történtek elfajulásában a sértett is nagy szerepet játszott, hiszen provokálta és megfélemlítette a férfit. Máskülönben a vádlott nem úszta volna meg ilyen könnyen a dolgot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük