Biztonságban az autónkban

Sokunknak Svédországról a hideg, a gyönyörű havas tájak, a halászat vagy talán az jut eszünkbe, hogy milyen messze is van a mi kis országunktól. De tényleg olyan messze van?

A svédek már az autónkban vannak

Ha legközelebb beülünk egy autóba és egy jól megszokott mozdulattal bekapcsoljuk a biztonsági övet, jusson eszünkbe, hogy ezt a svéd mérnököknek köszönhetjük és a svéd mérnöki leleményesség egyik apró gyümölcsét használjuk a mindennapokban. Számos hasznos találmány mellett a Volvo mérnökei adták világunknak a három pontos biztonsági övet. És ami még lenyűgözőbb, miután kifejlesztették, nem az volt a cél, hogy meggazdagodjanak, hanem hogy a világon mindenki használhassa, így a profithajszolás és a levédés helyett a népszerűsítést és az ingyen rendelkezésre bocsátást választották. Ezen felül ez a cég szerelte fel autóit elsőként gyalogos légzsákot és nekik köszönhetjük a szembefordítható gyerekülést is.

A modern technikának köszönhetően már rengeteg, eddig elképzelhetetlen funkciót lehet beépíteni egy autóba. Van, ami félreáll, ha esetleg elaludnánk vezetés közben, vagy elkerüli az előttünk lévő tárgyat, ha azt érzékeli, hogy mi nem vettük észre. Szerencsére ezek már igen elterjedt biztonsági felszereltségek és a vezetés ezeknek köszönhetően még soha nem volt olyan biztonságos, mint napjainkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük