Reddit – Please do szabályok 2. rész

Reddit – Please do szabályok 2. rész

  • Ha downvote-olsz egy más által megadott tartalmat vagy hozzászólást, az indoklásnál fogalmazz meg építő kritikát, s ne bántsd meg a beküldés tulajdonosát!
  • Mindig jelentsd, ha spamet látsz, ezáltal is jobbá teszed a Redditet!
  • Rendszeresen szemlézd az új beküldéseket, s szavazz rájuk a neked tetsző módon! Így segítesz kialakítani a toplistákat, s eljuttatod az olvasókhoz a kiváló tartalmakat. Az új tartalmak itt érhetők el:  https://www.reddit.com/new
  • Szavazás előtt olvasd el a megosztott cikket is, ne csak a megosztás címére szavazz!
  • Nyugodtan küldd be a saját magad által készített tartalmakat is, de vigyázz, a közösség nagyon érzékeny a spamre! Ha a megosztásaid sokan leszavazzák, vagy csak saját tartalmat osztasz meg, hamar rád ragadhat a spammer bélyeg. Az elfogadott arány 1:9-hez, azaz minden 10 megosztásból 1 legyen saját tartalom!
  • Ha olyan tartalmaz teszel közzé, mely nem munkahely-barát, pl. meztelenség, komoly sérülések, jelöld meg a NSFW (Not Safe for Work) címkével. Használd a saját ítélőképességed a NSFW tartalmak megjelöléséhez!
  • A bejegyzések utólagos szerkesztésénél mindig add meg a szerkesztés okát, pl. elgépelés javítása. Az ilyen módosításokat a Reddit szoftvere úgy mutatja, hogy a beküldésed alatt található időbélyeg mögé három perc után egy csillag (*) jelet illeszt. Ha nem írod le a szerkesztés okát, az félreértéseknek adhat okot, s megszakadhat a beszélgetés. Ha új dolgot szeretnél még hozzáfűzni a beküldésedhez, szerkeszd, s az eredeti tartalom végére szúrd be az új mondandód egy Edit: mögé!
  • Használd a „mindenki ártatlan, míg ennek ellenkezője be nem bizonyosodik” megközelítést! Amíg nincs arra egyértelmű bizonyíték, hogy valaki beküldése csalás vagy csak a karmája növelésére hajt, te se állítsd ezt! Ezzel nem csak a saját redditezésed rontanád el, de napi sok millió más látogatóét is.
  • Olvasd át a beküldésed posztolás előtt, hogy ne legyenek benne helyesírási hibák vagy tárgyi tévedések! A hozzászólások és a Redditen kívülre nem mutató, úgynevezett self postok szerkeszthetők az elküldés után is, de a címek nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük