Melyik részekre kell figyelni a házi vízmű esetében?

Melyik részekre kell figyelni a házi vízmű esetében?

A házi vízmű nagyon sok helyen van munkára fogva az országban, hiszen gyakorlatilag mindenhol ilyen gépek vannak beállítva, ahol valamilyen okból nyomás kell a vízrendszernek. Azt azonban kevesen tudják, hogy a legjobb modellek kiválasztásánál háromféle részt kell ellenőrizni, ugyanis ezek együttműködése biztosítja a tökéletes üzemet.

Szivattyú, hidrofor tartály, nyomáskapcsoló

A házi vízmű három fő része a szivattyú, a hidrofor tartály és a nyomáskapcsoló. Egyik sem nélkülözhetetlen, és bármelyik tönkre menetele az egész rendszer leállását okozza. A jó szivattyú a lelke a megfelelő nyomás előállításának, ezért csak olyan terméket szabad beszerezni, ahol ez a főrész jó minőségű és bírja a terhelést.

Természetesen a szivattyú nem dolgozna, ha a nyomáskapcsoló nem adna neki utasítást, az olcsó házi vízművekben pedig sokszor ez az alkatrész szokott besülni. Ha nem akarunk magunknak kellemetlenségeket, akkor ebből is egy jobbfajta típust választunk a gépbe.

Végül pedig a tartály tárolja a nyomást, ha ereszt, akkor extra munka hárul a szivattyúra és a kapcsolóra, és előbb-utóbb az egész házi vízmű tönkre megy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük