A legextrémebb sportokban amatőrként is nyerhetünk

A legextrémebb sportokban amatőrként is nyerhetünk

Az extrém sportokat már viszonylag régóta ismerjük, sőt, elég sokan ki is próbálták már valamilyen formában. Lehet vízi, szárazföldi és természetesen a levegőben is lehet űzni. De mi történik, ha az extrém spotok közül is a legextrémebbeket vesszük?

Sakkboksz

Nézzük például a Sakkbokszot: magától értetődő, hogy mely sportok kombinációját foglalja magába. 2003-ban látott napvilágot az első ilyen mérkőzés, és azóta már európai bajnokságot is szerveztek belőle.

A versenyzők felváltva sakkoznak és bokszolnak, és ezt 11 meneten keresztül folytatják, amíg az egyikük fel nem adja, vagy ki nem esik. Ha mindkét fél a végletekig bírja, akkor az összecsapás végén a bírók döntik el pontozással, hogy ki lesz a győztes.

Mobiltelefonhajítás

Egy másik, hasonlóan érdekes sport a mobiltelefonhajító verseny. Elsősorban ez inkább egy fajta düh levezető tevékenység. A lényeg pontosan benne van az elnevezésben, a lehető legmesszebb hajítsd el a kezedben lévő mobiltelefont.

Ez a remeknek hangzó sport Finnországból eredeztethető és igazán „szigorú” szabálya van. A reptetni kívánt mobilkészüléknek 220 és 400 gramm közöttinek kell lennie.

De a finn extrém sportoknál kitérhetünk akár a csizma hajító versenyre, a hóúszó versenyre, a lékúszásra és ki tudja, mikkel fognak még előrukkolni a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük