Mi az a Reddit?

Mi az a Reddit?

A Reddit bár nem tudod, az egyik leghatásosabb közösségi média felület, ahol szó szerint emberek tíz- és százezreit érheted el gyakorlatilag INGYEN. Aloldalak sokaságából áll, ezeket subredditeknek hívják, mindegyik egy-egy jól körülhatárolható téma körül fel, a vicces képektől kezdve, az érdekes kérdéseken át, az egészen kis rétegeket érdeklő dolgokig.

Egy subredditen a felhasználók releváns linkeket oszthatnak meg, melyeket a többi felhasználó fel- vagy leszavazhat. A felszavazást hívják upvote-nak, a sok embernek tetsző tartalmak több upvote-ot kapnak. Az értékelések alapján minden subredditnek megvannak a legjobb linkjei, melyek kiemelt helyen szerepelnek. Ha az általad megosztott tartalom kap sok upvote-ot, akkor sokági kiemelve nagyon nagy forgalmat tud terelni a weboldaladra, vagy bármilyen más helyre.

A megosztott linkeket a felhasználók kommentálhatják, illetve egymás hozzászólásaira válaszolhatnak is. Az így kialakuló threadek, üzenetfolyamok sokszor nagyon sok értékes tartalmat tesznek még hozzá az eredetileg megosztott linkhez.

Hogy miért érdemes használnod a Redditet? Felsorolok neked 5 igazán ütős okot, hogy miért MUSZÁJ használnod:

  • mert több mint 250 millió regisztrált felhasználója van
  • mert több mint 900 ezer subreddit érhető el
  • mert havonta 8 milliárd oldalletöltést szolgál ki
  • mert napi 25 millió upvote-ot és downvote-ot osztanak ki a felhasználók
  • mert egy átlagos felhasználó 13 percig böngészi az oldalt

Valóban félelmetes számok ezek. Csak gondolj bele, milyen sok embert tudsz elérni egy jó témával!

Érdemes megtalálni, mely subredditeken érdemes dolgoznod, hol érheted el a legnagyobb célközönséget. Mivel minden subreddit egyedi szabályrendszerrel rendelkezik, így átnéztük a szabályokat, s összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat. Ugyanis, ha ezeket megszeged, a legjobb esetben is eltávolítják az általad megosztott dolgokat, rosszabb esetben törölhetik a fiókod is.

A járulékos károk pedig még nagyobbak lehetnek. A profilodon látható, hogy milyen a karmád, mely két részből áll. A post karma mutatja a megosztott posztjaidra kapott upvote-ok és downvote-ok összesített értékét. A comment karma pedig a hozzászólásaidra kapott upvote-ok és downvote-ok egyenlegét mutatja meg.

Ha nem tartod be a szabályokat, downvote-olhatják a posztjaid, ez pedig összesítve látszik majd a profilodon. Gondolhatod, mennyire leszel hiteles, ha valaki megnézi a profilod, s ott a post karma értéked mínusz párszáz ponton áll…

Próbáld ki a Redditet, keresd meg a neked megfelelő subredditeket, s oszd meg a tapasztalataid!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük