A Dove a nőkért

A Dove a nőkért

A Dove márka egy elsősorban nőket célzó szépségápolási és tisztasági termékeket forgalmazó cég. Ennek köszönhetően választották logójuknak a galambot formáló jól ismert szimbólumot, ami a szelídséget és lágyságot képviseli egy igen kifinomult megjelenéssel.

A cég célcsoportja azon nőkből tevődik össze, akik nincsenek megelégedve külsőjükkel és ezen szeretnének is változtatni, megfizethető áron. Habár a Dove termékek kifejezetten nem nyújtanak megoldást ezekre a problémákra, mégis működik a kampány.

A Dove marketingstratégiája

A cég marketingstratégiája, miszerint hétköznapi nőket alkalmaztak reklámfilmjeikben, elkezdte formálni a nők nőkről alkotott szépségideálját és elkezdték érezni, hogy nem csak a kifutómodellek a szépek. A Dove nem funkcionálisan nyújtott megoldást, hanem egyfajta önbizalmat adott. A legtöbb nő sokkal magabiztosabbnak és szebbnek is érezte magát, miután Dove termékeket kezdett használni.

Bizonyos értelemben nevezhetnénk ezt manipulációnak, de mivel ez a jó cél érdekében történt, így összességében inkább a lényegre való rávilágítás lenne a találó kifejezés. De mi a lényeg? Attól, hogy valaki nem kifutómodell és esetleg van rajta néhány kiló felesleg, attól ő is ugyanolyan szép, mint a többi ember és megérdemli, hogy magabiztosan élje az életét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük